President Santokhi ingenomen met Suriname Chinese Business Alliance

31 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 31 januari 2022- De Suriname China Business Alliance kan worden gezien als de realisatie van een wens van het Chinese bedrijfsleven in Suriname. De publicatie van het naambord van deze zakelijk verbond vond plaats op 30 januari 2022. President Chandrikapersad Santokhi hield een toespraak als eregast. Sprekend over de rol van het Chinese bedrijfsleven en het belang van samenwerking met de Volksrepubliek China, was hij verheugd deel uit te maken van het moment waarop Chinese zakenlieden een nieuw tijdperk inluiden.

Ma Xingrui, initiatiefnemer en voorzitter van de Suriname China Business Alliance, wijst erop dat Chinese ondernemers heel hard werken in verschillende sectoren en echt bijdragen aan de welvaart en het welzijn van de samenleving. Het laat ook zien dat ondernemers vaak niet krijgen wat ze echt verdienen en dat er ook veel misverstanden zijn over hun omgeving door culturele verschillen. Xingrui wijst erop dat luisteren naar ondernemersbelangen een sterke organisatie vereist, ook om te begeleiden en de belangen te behartigen, in dit kader is de zakelijke alliantie opgericht. De voorzitter benadrukt dat de organisatie ook een platform biedt om krachten en middelen te bundelen om een ​​nog grotere en effectievere bijdrage te leveren aan de opbouw van het land en de ontwikkeling van de samenleving.

Xingrui zegt dat Suriname de afgelopen jaren een tijdperk van economische recessie heeft doorstaan en roept eenieder op om president Santokhi te steunen in de historische taak die op zijn schouders rust. “Het Chinese bedrijfsleven heeft vertrouwen in de regering van deze president, die nieuwe zakelijke kansen voor ons opent om een ​​speciale bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van het land”, zegt de voorzitter.

President Santokhi was verheugd deel uit te maken van het moment waarop Chinese ondernemers een nieuw tijdperk inluiden. “Het is heel belangrijk om de zakenwereld te verenigen”. De alliantie moet als instrument dienen om tot meer economische ontwikkeling in Suriname te komen. Dit bedrijf is de opvolger van de voormalige N.V. Sujafi, die Xingrui 2016 heeft geadopteerd. NISAD N.V. heeft gigantisch geïnvesteerd en heeft ervoor gekozen om bij de openingsceremonie van de Suriname Chinese Business Alliance ook de officiële opening van het bedrijf in te luiden. Zo zijn er op een dag twee naamborden onthuld en beide ondernemingen zijn op hetzelfde adres gevestigd. President Santokhi, minister Parmanand Sewdien van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) en andere functionarissen hebben een rondleiding gekregen.