President Santokhi:“Ruim 20 projecten op schema”

22 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 22 januari 2022- “Er zijn ruim 20 projecten op schema die uitgevoerd zullen worden in de komende periode.” Dit zei President Chandrikapersad Santokhi tijdens de ondertekening van een samenwerkingsovereenkomst met zijn Braziliaanse ambtgenoot Jair Bolsonaro. De ondertekening vond plaats in de banketzaal van hotel Torarica. Volgens Santokhi is Suriname er klaar voor om intensiever invulling te geven aan de relatie met het zuiderbuurland.

De Braziliaanse President heeft tijdens zijn toespraak waardering uitgesproken over het onthaal in Suriname. De ondertekening van de overeenkomst is volgens Bolsonaro  een teken van wederzijds respect en bereidheid tot het uitwisselen van kennis op diverse gebieden. Hij nam daarbij de aardolie sector als voorbeeld.

President Santokhi heeft verder zijn dankbaarheid uitgesproken voor de ondersteuning van Brazilië ten aanzien van de covid-19-pandemie in Suriname. Brazilië is geen  onbekende ontwikkelingspartner voor Suriname. Volgens Santokhi bestaan er daarom ook geen twijfels over het realiseren van de gestelde doelen zoals verwoord in de samenwerkingsovereenkomst.