Presidenten Brazilië en Guyana goed aangekomen in Suriname

21 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 21 januari 2022- “Het is cruciaal om te delibereren met het grootste land van Zuid-Amerika”. Woorden van minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) vandaag bij de aankomst van de Braziliaanse delegatie. Volgens Ramdin is het de eerste keer dat een Braziliaanse president een officieel staatsbezoek aflegt aan Suriname.

De Braziliaanse President Jaïr Messias Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië is gistermiddag om 12:00u gearriveerd in Suriname. Hij is verwelkomd door een regeringsdelegatie onder leiding van Vice President Ronnie Brunswijk. Suriname en Brazilië bespreken verschillende vraagstukken zoals: defensie, gezondheidszorg, capaciteitsversterking, het milieu, regionale samenwerking, wereldontwikkelingen, investeringen en de gas- en oliesector.

Ook wordt er gesproken over verbreding van de technische samenwerking tussen beide landen naar andere gebieden. Behalve Bolsonaro is rond 10:30 (half elf) ook president Irfaan Ali van Guyana aangekomen in ons land. Ali neemt deel aan het overleg tussen de Braziliaanse president en president Chandrikapersad Santokhi van Suriname. De strategische samenwerking tussen Suriname en de 2 buurlanden is volgens minister Ramdin zeer belangrijk. President Bolsonaro heeft vanuit de Johan Adolf Pengel Internationale Luchthaven, zijn weg vervolgd naar het Kabinet van de President. Daar werd hij ontvangen door president Santokhi.