Ramdin: “Trilateraal overleg was interessant

22 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zaterdag 22 januari 2022- “Het trilateraal overleg tussen President Chan Santokhi en diens ambtgenoten Irfaan Ali (Guyana) en Jair Bolsonaro van Brazilië, was interessant.” Dit zegt minister Albert Ramdin van Buitenlandse zaken, International Business en Internationale samenwerking (BIBIS). Het onderhoud heeft volgens de bewindsman geresulteerd in concrete afspraken. Die hebben betrekking op specifieke samenwerkingsgebieden met een strategische waarde.

Ramdin geeft verder aan dat de veiligheidssituatie in de regio ook aan de orde is gekomen tijdens het onderhoud. Het waarborgen van de veiligheid is onder andere van belang gezien het feit Suriname behoort tot één van de buurlanden van zowel Guyana als Brazilië. De nadruk is tijdens het overleg gelegd op het verdiepen en diversificeren van de samenwerkingsgebieden met beide landen, geeft de BIBIS topman aan.

De Braziliaanse President heeft tijdens zijn verblijf in Suriname minder prettig nieuws ontvangen. De moeder van het Braziliaans staatshoofd  (Olinda Bonturi Bolsonaro) is namelijk vanochtend vroeg op 94-jarige leeftijd overleden in de stad São Paulo. Dit nadat ze afgelopen maandag in het ziekenhuis was opgenomen.  Bolsonaro moest zijn bezoek aan Suriname eerder afbreken dan afhankelijk gepland stond.