Robby Makka onderscheiden door president Santokhi

12 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 januari 2022- Robby Makka mag zich Ridder in de Ere orde van de Palm noemen. Hij is gisteren onderscheiden door president Chandrikapersad Santokhi. Hij kreeg deze onderscheiding toegekend vanwege zijn onbaatzuchtige dienstverlening en vrijwilligerswerk in diaspora zaken. In de afgelopen 26 jaar heeft Makka zich op een bijzondere manier via diverse werksporen ingezet voor de Surinaamse diaspora.

Volgens de president levert Makka ook een actieve bijdrage aan het ontwikkelingstraject welke Suriname nu meemaakt. Hij is verder ook bekend om zijn economische media-commentaar zowel in Nederland als in Suriname, daarom mag hij een ‘bruggenbouwer’ worden genoemd tussen beide landen. Makka is meermaals tijdens handelsmissies op basis van handelsbetrekkingen tussen beide landen als inleider opgevoerd. Hij heeft vanuit zijn diaspora, kennis in relatie tot investeringen, handel, innovatie en ondernemerschap en is beroepsmatig manager op het ministerie van Financiën in Nederland.
De president is Makka enorm dankbaar voor zijn inzet, toewijding en ongekende ondersteuning in diaspora zaken.

Enkele van de organisaties waarin Makka zitting heeft:
– Stichting Kenniskring Nederland-Suriname (KK)
– Platform Suriname Diaspora
– Dutch Suriname Diaspora Foundation adviseur van Dutch Suriname International Business Club
– bestuurslid Hindoeraad Nederland.

De gedecoreerde Makka dankte het staatshoofd voor de eer die hem te beurt is gevallen. “De decoratie die ik heb gekregen draag ik ook op aan een goede economie en een leefbaar klimaat”.