Rovers maken goud en geld buit bij slachtoffers te Cassipora

10 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 10 januari 2022- De rovers die op 29 december 2021 vijf personen hadden beroofd, zijn vandoor gegaan met 50 gram ruw goud, mobiele telefoons, een geldbedrag van SRD 700 en andere persoonlijke spullen. Er is ook een jachtgeweer meegenomen door de rovers. Volgens politie-informatie hadden de rovers op die dag in totaal drie berovingen gepleegd.

Bij de eerste werd er slechts op het voertuig geschoten, dat vervolgens met volle vaart doorreed naar de controlepost Redidoti. In totaal zijn er acht slachtoffers gewond geraakt en twee overleden. Twee personen die gewond raakten liggen nog in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

In deze zaak zijn er al vijf personen door de politie opgebracht voor verhoor. Het gaat om vijf personen, onder wie vier buitenlanders. Achteraf bleek dat zij geen aandeel hadden in deze zaak. De buitenlanders zijn wel aangehouden, omdat zij illegaal in het land vertoeven. Bij de aanhouding is 42.7 gram ruw goud in beslag genomen. Het onderzoek in deze kwestie is overgedragen aan de afdeling Kapitale Delicten. Gemaskerde mannen hielden zich schuil te Cassipora en beroofden personen die langsreden.