Ruim 30 % horecabedrijven heeft de deuren moeten sluiten

18 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 18 januari 2022- Ruim 30 % van de horecabedrijven in Suriname, heeft de deuren moeten sluiten. Volgens Jonathan Martodihardjo, voorzitter van de Vereniging Horeca Suriname (VHS), zal het aantal toenemen gezien de huidige Covid-19-situatie. De horecasector heeft het nog moeilijker gekregen in de 5e golf.

Volgens Javier Asin, coördinator van het Nationaal Coördinatie Team (NCT) is er een bepaalde toename te merken in het aantal personen dat een boosterprik neemt. Het aantal niet gevaccineerden staat op 200.00. Met name in het binnenland is de vaccinatiegraad nog steeds veels te laag. De Vereniging Horeca Suriname hoopt weer om de tafel te kunnen zitten met de regering over een mogelijke verruiming van de lockdown-tijd naar 23 uur. Er moet nog veel gebeuren op het gebied van vaccineren tegen het coronavirus. Momenteel zijn er voldoende vaccins beschikbaar voor de samenleving.