Ruim 500 grondbeschikkingen worden volgende maand uitgereikt in Commewijne

26 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 26 januari 2022- Ruim 500 grondbeschikking zullen volgende maand uitgereikt worden in het district Commewijne. Dit zegt Dinotha Vorswijk, minister van Grondbeleid en Bosbeheer. Volgens de bewindsvrouw zullen personen die zich via het onlinesysteem geregistreerd hebben ook in aanmerking komen voor een beschikking.

Onlangs werd de minister in verband gebracht met een gronddispuut in het district Commewijne. Volgens eerdere media berichten moest het erop lijken alsof de minister grondpapieren zou hebben gegeven aan een stichting. In 2020 hebben ruim 20 personen ook grondpapieren gehad voor datzelfde gebied in het district. Op Social Media werden er diverse verwijten gedaan aan het adres van Vorswijk.

Volgens de bewindsvrouw heeft het fake-news voor veel emotionele schade gezorgd. Daarom vindt zij dat zaken anders aangepakt moeten worden. Zij begrijpt dat het ministerie met diverse uitdagingen te kampen heeft en dat mensen echt smachten naar een stukje bouwkavel, maar zij doet een beroep op eenieder in de samenleving om ondanks de situatie toch rekening te houden hoe met elkaar wordt omgegaan in dit land.