Sikkelcel behandelkamer officieel geopend voor patienten

31 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 31 januari 2022- De behandelkamer voor Sikkelcel-patiënten is vandaag officieel opengesteld. Volgens Internist Hematoloog Nicole Oldenstam, is een lang gekoesterde wenst van de doelgroep in vervulling gegaan. De behandelkamer is onder gebracht in het Sint-Vincentius Ziekenhuis.

Lions Club Kwatta heeft in verband met hun 30-jarig bestaan meegeholpen aan het realiseren van de behandelkamer. Volgens president (engelse uitspraak) Suresh Narain, zal deze Lions-club het project blijven ondersteunen.

Voorlopig kunnen er 5 patiënten per keer geholpen. De zorg van deze patiënten zal 1×24 uur geschieden. Er zal ook daar en op dat moment een verpleegkundige aanwezig zijn om de patiënten te monitoren.
Volgens Michel Blokland medisch directeur van het RKZ is de behandelkamer een grote aanwinst voor het ziekenhuis, maar meer nog voor de Sikkelcel-patiënten. In de kamer kunnen er alleen personen vanaf 18 jaar geholpen worden.