SLM houdt zich niet aan gemaakt afspraken, betaalt schikking van 4,1 miljoen niet

30 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Zondag 30 januari 2022- De Surinaamse Luchtvaartmaatschijppij, de SLM is door de leasemaatschappij Aircraft Engine Lease Finance (AELF) aangeklaagd, wegens het uitblijven van de betaling van een schikking van US $ 4,1 miljoen. Dit, na een inbreuk op de Airbus A340-lease.

Er zijn afspraken gemaakt met zowel de SLM als de AELF, dat de betalingen vanaf december 2020 zouden beginnen, maar helaas is dit uitgebleven. De SLM heeft zich niet gehouden aan haar afspraken.

Tussen 2015 en 2019 heeft de AELF volgens ch-aviation, een Airbus A340-300 geleasd aan SLM. Dit vliegtuig, registratie N365JS, is momenteel opgeslagen in Ciudad Real Central, Spanje. Na meer dan 20 jaar actief te zijn geweest, zal het vliegtuig in de toekomst worden gesloopt.

Toen Surinam Airways het vliegtuig terugstuurde naar AELF, schond het de retourvoorwaarden die waren vastgelegd in de leaseovereenkomst, zei AELF in een verklaring aan Simple Flying. Beide partijen hebben hierna een schikkingsovereenkomst getekend in de maand juni 2020. SLM ging ermee akkoord om het bedrag van US $ 4.125.000 aan AELF te betalen in ruil voor de verhuurder om zijn claim voor de lease-inbreuk vrij te geven. De betaling is uitgebleven door de SLM. De verhuurder heeft een procedure aangespannen tegen de vervoerder in Suriname en de Commercial Court in London, UK.