SPSB-voorzitter “Atompai”: Prade nog steeds Korpschef

5 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 05 januari 2022- De Surinaamse Politiebond vindt dat Roberto Prade nog steeds Korpschef is. Milando Atompai, voorzitter van de bond legt uit dat zolang de korpschef niet per resolutie is ontheven, hij nog steeds erkent, wordt als de KC.  Prade is gister ontheven uit zijn functie. Deze mededeling kreeg hij tijdens een onderhoud met kenneth Amoksi van Justitie en  Politie.

In DNA werd aangegeven dat de politietop vervangen moest worden gezien de criminaliteitssituatie. President Chandrikapersad Santokhi had tijdens de behandeling van de belastingwetten in het Parlement in december 2021 aangekondigd dat de regering de leiding van KPS zou vervangen. De Voorzitter van de politie Bond heeft gelijk na de mededeling over de ontheffing van Prade een brief  gericht aan de president. Volgens Atompai staat de organisatie open voor reorganisatie van het korps.

De nieuwsdienst heeft getracht een reactie te krijgen van de juspol minister, echter zonder resultaat.