St. Vincent mag medische cannabis exporteren

13 January 2022

Comments: 0

Donderdag 13 januari 2022-Ā St. Vincent and the Grenadines is nu de eerste lidstaat vanĀ de sub-regionale groepering, de Organisatie van Oost-Ā Caribische Staten (OECS), die toestemming heeft gekregenĀ voor de export van medicinale cannabis. Vorige week vrijdag maakte de regering bekend dat het eiland zijn eerste lading medicinale cannabis naar Europa gaat exporteren.

De aankondiging volgde op de recente goedkeuring van het eerste exportcertificaat voor medicinale cannabis.Ā De exportvergunning is verleend aan Caribbean Cannabis Company die handelt als Medicinal.Ā Het bedrijf heeft al verschillende producten die lokaal op de markt worden gebracht en heeft met traditionele telers samengewerkt bij het uitbouwen van hun toeleveringsketen.

Het verlenen van toestemming voor export kwam nadat een importcertificaat was afgegeven door het Federale Instituut voor Drugs en Medische Hulpmiddelen om het product legaal Duitsland binnen te laten komen.

Volgens minister van Landbouw Ā van St. Vincent and the Ā Grenadines Saboto Caesar heeft de jurisdictie de afgelopen drie jaar samengewerkt met internationale instanties, bevriende regeringen en lokale belanghebbenden in de publieke en private sector om dit te realiseren.

De regering heeft ook aangekondigd dat ze werkt aan de oprichting van een gediversifieerd medicinaal wellnessplatform dat onder andere traditionele medicijnen zal omvatten.