Stormvloed zet delen van Duitse kuststeden onder water, een dode

30 January 2022

Comments: 0

Zondag 30 januari 2022-Ā De Duitse havenstad Hamburg is in de nacht van zaterdag op zondag getroffen door een stormvloed. Daardoor is een deel van de stadswijk St. Pauli onder water komen te staan. Ook andere Duitse kuststeden hadden te maken met de stormvloed, zoals Bremen. Volgens het Duitse bladĀ BildĀ is Ć©Ć©n man overleden nadat een stellage was omgewaaid.

Op de Hamburgse vismarkt raakten meerdere auto’s beschadigd door de overstroming, wat veel bekijks trok. Ook is in de haven van Hamburg een binnenvaartschip vast komen te zitten onder een brug over de Elbe. Voor zover bekend raakte niemand daarbij gewond, meldt het Duitse journaalĀ Tagesschau.

De hoogste stand van het water werd even na middernacht bereikt. Toen bereikte het hoogwater, opgestuwd door de storm Malik (in Duitsland Nadia genoemd), een stand van 2,84 meter boven normaal. Daarna zakte het waterpeil weer.

De hulpdiensten in het noorden van Duitsland moesten volgensĀ TagesschauĀ honderden keren uitrukken vanwege bijvoorbeeld omgevallen bomen en weggewaaide dakpannen. Het treinverkeer was ernstig ontregeld. De storm heeft ook in ScandinaviĆ« voor problemen gezorgd en in het Verenigd Koninkrijk zijn door Malik zeker twee mensen om het leven gekomen. Nederland wordt maandag zeer waarschijnlijk door een storm getroffen. Het KNMI heeft daarom code geel uitgegeven.

-Nu.nl-