Structurele aanpak landbouw infrastructuur nodig

5 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 05 januari 2022- Een  reguliere aanpak van de infrastructuur rond de rijstgronden in Nickerie is noodzakelijk. Volgens het DNA-LID Nisha Jakry van de VHP  moet de aanpak van de natte en droge infrastructuur voor de rijstbouw prioriteit worden. Het gebrek aan een gedegen onderhoudsplan vormt een uitdaging.

Met de verhoging van  de verschillende componenten die nodig zijn voor de rijstbouw, lukt het de boeren niet om de natte infrastructuur regelmatig te onderhouden. Dit legt een extradruk op de operationele kosten zegt Jakry. Het onderhoud van de landbouw infrastructuur moet na elk seizoen plaatsvinden. De parlementariër benadrukt dat een goede infrastructuur bepalend is voor een goede productie. Een andere kwestie die ook dringend bekeken moet worden is het vraagstuk van kunstmest; de onstabiele prijzen maken dat de boeren niet optimaal kunnen plannen.

Jakry pleit voor een structurele oplossing, zodat de verhoging van de productie ter hand genomen kan worden.