Sunny point blok 3 wordt binnenkort verlicht

19 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 19 januari 2022- Na bijkans 15 jaar wordt de aanzet gegeven tot stroomvoorziening in blok 3 te Sunnypiont. Vandaag is de eerste stroompaal geheid.   Volgens presidentscommissaris van de EBS, Leo Brunswijk zal het ongeveer 6 weken duren, voordat de bewoners daadwerkelijk licht zullen hebben in hun huizen. Dit, zolang de Covid-19-situatie geen roet in het eten gooit.

Edgar Sampie Dna-lid van de ABOP geeft aan dat deze ontwikkeling zeer toe te juichen is. “ ik zit namens de samenleving in het parlement, wanneer deze zaken plaatsvinden voelt het goed aan om de blije gezichten van de burgers te zien,” zegt Sampie. Volgens hem is er een traject vooraf gegaan alvorens dit alles is bereikt. Ook Migeulla Soemar- Huur, onderstreept hetgeen Sampie aanhaalt. Volgens haar worden de daden aan het woord gevoegd.

Sunny point staat bekend als een occupatie gebied. Volgens Vice-president Ronnie Brunswijk zal de regering geen occupatie gevallen meer toelaten, dat was ook het geval bij het Dalian 2 project te Morgenstond. Er zijn gesprekken gaande met de rechtmatige eigenaren. Voor nu zullen de nutsvoorzieningen aangesloten worden in het project.