Surinaams onderwijs  moet afgestemd zijn op ontwikkelingen in de wereld

24 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 24 januari 2022- Suriname heeft nog veel meer te doen als wij praten over ons onderwijssysteem. Dit zegt Marcellino Nerkust president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Vandaag is de internationale dag van het onderwijs. Nerkust vindt dat er veel meer geïnvesteerd worden in het onderwijssysteem. De Covid-19-pandemie heeft er ook voor gezorgd dat er op een andere manier lesgegeven moet worden.

Nerkust geeft verder aan dat er sprake is van brain drain binnen het leerkrachtenbestand. De meeste personen zoeken in het buitenland hun heil. De regering zou veel meer moeten investeren in het onderwijs van ons land. Ook het nieuw onderwijssysteem dat vorig jaar werd geïntroduceerd kon volgens Nerkust pas dit schooljaar geïmplementeerd worden.

De Internationale dag van het onderwijs, is in 2019 ingesteld door de Verenigde Naties. Het is de vierde keer dat deze dag herdacht wordt in de wereld. Het thema dit jaar is “Van koers veranderen, onderwijs transformeren. ” Volgens onderwijs directeur Valies-Ormskirk wordt er op diverse manieren invulling gegeven aan deze dag in Suriname.