Suriname op 94ste plek  van Internationale Corruptie Perceptie Index

27 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 27 januari 2022- Als wij de laatste rangschikking van Transparency International mogen geloven, staat Suriname op de 87ste plaats van minst corrupte landen ter wereld. Suriname deelt deze plek met twee andere landen onder anderen; Guyana en Colombia. Het rapport van Transparency International voor het jaar 2021 kwam woensdag uit. Suriname stond het afgelopen jaar nog op plek 94.

Op de Corruption Perception Index (CPI) is te zien dat er 180 landen zijn onderzocht. Van de 180 landen scoorde 2/3 lager dan 50 punten, waaronder Suriname een score heeft van 39.

Het Equatoriaal-Guinea en Venezuela behoorden in 2021 tot de top 10 meest corrupte landen ter wereld. Haïti, valt op het nippertje met een score van 20 nog net buiten de top 10. Het minst corrupte in de regio is Barbados.

Denemarken, Finland en Zweden behoren tot de minst corrupte gebieden in Europa tevens ter wereld. Singapore doet het ook heel goed.