“Trilateraal gesprek presidenten Santokhi, Bolsonaro en Ali is een unicum”

20 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 20 januari 2022 – Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, geeft in een vraaggesprek met de Communicatie Dienst Suriname (CDS) aan dat het een unicum is dat president Chandrikapersad Santokhi een deliberatie zal hebben met zijn ambtsgenoten Jaïr Messias Bolsonaro van de Federatieve Republiek Brazilië en Mohamed Irfaan Ali van de Coöperatieve Republiek Guyana.

De bewindsman geeft aan dat Suriname in de afgelopen 10 jaar langzaamaan was gegaan naar volledige isolatie. “Deze regering is wel van plan om alle relaties naar een nieuwe hoogte te tillen”, zegt minister Ramdin. Volgens de BIBIS-minister zullen er initiële discussies zijn met oog op voordeel voor alle drie landen. De regionale integratieprocessen van Zuid-Amerika staan tijdens het trilateraal gesprek hoog op agenda. Er moet een strategische samenwerking tussen Suriname, Brazilië en Guyana tot stand komen.

-Kabinet van de President-