Unleaded kost per heden SRD 17,45

7 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 07 januari 2022- De prijs van unleaded is met ingang van vandaag met SRD 0.50 cent omlaag gegaan. Dit bevestigt minister Saskia Walden van Economische Zaken in gesprek met de STVS-nieuwsdienst. Volgens de bewindsvrouw gaat er met deze handeling SRD 10.000 miljoen terug naar de samenleving.

De benzineprijs wordt maandelijks bijgesteld. De minister doet een beroep op de samenleving om realistisch te blijven, aangezien de pompprijs wordt bepaald door het gemiddelde van de wereldmarktprijzen op dat moment. Zij legt uit dat de mogelijkheid bestaat dat de prijs weer kan gaan stijgen. Voor nu, komt de huidige prijs gunstig uit voor Suriname. Minister Walden benadrukt dat de regering er alles aan doet om de samenleving tegemoet te komen.