Update : Bromfietsbestuurster omgekomen in het verkeer te Nieuw-Amsterdam

24 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 24 januari 2022- De 48-jarige bromfietser Claudia Linger gehuwd Pawirowidjojo is in de middag van zondag 23 januari aan de Commissaris Roblesweg tegen een losgeraakte driewielige aanhangwagen gebotst, waarna zij ter plaatse kwam te overlijden.

De politie van het bureau Nieuw-Amsterdam koerste na verkregen melding van het Command Center naar de locatie voor onderzoek. Aldaar troffen zij het verkeersslachtoffer dat geen teken van leven meer vertoonde op het wegdek aan. Niet ver van de vrouw lag de 14-jarige duorijdster M.P. tevens haar dochter. Een arts stelde officieel de dood van Claudia vast, terwijl de dochter die niet aanspreekbaar was, per ontboden ambulance is afgevoerd naar de afdeling Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo. Zij is ter observatie in de ziekeninrichting opgenomen.

Uit het voorlopig onderzoek van de politie kwam naar voren dat de 34-jarige pick-upbestuurder S.S., de aanhangwagen met daarop een waterscooter aan zijn pick-up had bevestigd. S.S. kwam vanuit de richting van Nieuw-Amsterdam en ging in de richting van Voorburg in het district Commewijne, terwijl de bromfietsbestuurster met haar duorijdster in de tegenovergestelde richting reed.

Ter hoogte van pandnummer 96 raakte de aanhangwagen los van de trekker haak en slingerde naar de rijhelft van Claudia. Hierdoor botste de bromfietser tegen de aanhangwagen waarop de waterscooter zat. De bromfietsbestuurster overleed ter plaatse. Haar ontzielde lichaam is in opdracht van het Openbaar Ministerie (OM) ter obductie door de politie in beslag genomen.

De pick-upbestuurder die in het bezit is van een geldig Surinaams rijbewijs, verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hangende het onderzoek is zijn rijbewijs ingevorderd, waarna hij zal worden voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie. Beide voertuigen zijn door de politie ter herkeuring in beslag genomen.

-KPS-