Verdachten brute roofoverval heengezonden

3 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 03 januari 2022- Het onderzoek naar de roofoverval van afgelopen woensdag te Redi Doti, duurt voort. Op die bewuste dag, hebben zwaargewapende criminelen gekleed in camouflagepakken, een aantal personen beroofd en vermoord. In deze kwestie zijn volgens Judith Dragtenstein, hoofd Bestrijding Zware Criminaliteit van het ministerie van Justitie en Politie, enkele personen opgebracht voor verhoor. Echter, geen van ze kon als verdachte worden aangemerkt.

Eén van de slachtoffers heeft eerder drie mannen aangewezen als te zijn de daders. Deze personen waren aangehouden, maar bleken geen verdachten te zijn. Het gaat in deze om twee Brazilianen, die na afstemming met het Openbaar Ministerie (OM) in verzekering zijn gesteld, terwijl een andere na te zijn verhoord, is heengezonden. “Als personen gemaskerd zijn en in camouflagepakken gekleed, zijn ze moeilijk te herkennen. De verdachten van de berovingen in de omgeving Redi Doti zijn nog voortvluchtig,” laat de politiefunctionaris optekenen. Zij doet een beroep op de gemeenschap om mee te helpen de daders van deze brute roofovervallen te helpen signaleren. Tevens vraagt de politietopper dat mensen niet naar het gebied moeten trekken. Tegelijkertijd moet de samenleving alert en voorzichtig zijn ter aller tijde. Politiecommissaris Dragtenstein wijst erop dat de politie niet overal aanwezig is. Dragtenstein verzekert de gemeenschap dat de politie zichtbaarder zal zijn in alle gebieden, ook in het achterland.