Vervallen BAZO kaarten moeten optijd vernieuwd worden

31 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Maandag 31 januari 2022- Het is gebleken dat personen die in het bezit zijn van een BAZO kaart, deze niet vroegtijdig laten vernieuwen. Volgens minister Uraiqit Ramsaran van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SOZAVO), dienen burgers ruim van tevoren de aanvraag in te dienen. De informatie over 130.000 ingetrokken BAZO kaarten, klopt niet, benadrukt de bewindsman. De aanvraag-procedure is door toedoen van de Covid-19-pandemie versoepeld. Het is nu dus aan de burgers gelegen om hun zaken tijdig in orde te maken. Dit geldt vooral ook voor zwangere vrouwen.

Volgens Ramsaran moet er nog meer gecommuniceerd worden met de samenleving over de dienstverlening. Naast het tijdig vernieuwen van de vervallen BAZO kaarten, dienen personen ook de premie subsidie, op tijd aan te vragen.