Vicepresident Kamala Harris was dicht bij bom tijdens bestorming Capitool

7 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 07 januari 2022- De Amerikaanse vicepresident Kamala Harris was vorig jaar tijdens de bestorming van het Capitool in het hoofdkantoor van het Democratisch Nationaal Comité (DNC) in Washington. Daar werd op dat moment een pijpbom ontdekt, vertellen ingewijden aan nieuwssite Politico. De bom werd op tijd onschadelijk gemaakt. Het was tot nu toe niet bekend dat Harris zich zo dicht bij het explosief had bevonden.

Zowel bij het DNC als bij het Republikeins Nationaal Comité (RNC) werd een verdacht pakketje gevonden. Dat gebeurde op de dag dat het Capitool werd bestormd door aanhangers van toenmalig president Donald Trump.

De FBI is al een jaar op zoek naar degene die de bommen zou hebben geplaatst. Er is een verdachte te zien op videobeelden, die recentelijk opnieuw zijn verspreid. De explosieven werden vermoedelijk de avond voor de Capitool-bestorming geplaatst.

De hoofdkantoren van beide partijcomit√©s bevinden zich niet ver van het Amerikaanse parlement. Als de bommen waren ontploft, had dat volgens de FBI voor “dodelijke slachtoffers” kunnen zorgen. Harris werd zeven minuten nadat de pijpbom gevonden was uit het gebouw ge√ęvacueerd.

-Nu.nl-