Vier verdachten in zaak verhinderen president colonne en vernieling opgesloten

26 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 26 januari 2022- Leden van de Recherche van Paramaribo bijgestaan door de politie van de Surveillance-unit Waterkant hebben op vrijdag 21 en maandag 24 januari in totaal vier aanhoudingen verricht. De aangehouden verdachten zijn Gideon A., Iwan A., Emanuel A. en Sidney W.

Uit het voorlopig onderzoek kwam naar voren dat de verdachten voornoemd zich op woensdag 29 december 2021 aan de Waterkant schuldig hebben gemaakt aan het verhinderen van een voertuig in de presidentiële colonne. De colonne werd begeleid door drie motorrijders met zwaailicht en sirene. Bij die gelegenheid begaf het viertal zich op de weg en gooiden met een kruk, waarbij de rechter achter hoeklens van het volgvoertuig is vernield.

De politie werkte de bekomen informatie uit en aan de hand van de veiliggestelde camerabeelden, kwam de verdachte Sidney in beeld. Deze verdachte is op maandag 24 januari aan de Waterkant door de Surveillance-unit aangehouden. De drie anderen zijn op vrijdag 21 januari in samenwerking met de Recherche van Paramaribo op dezelfde locatie aangehouden.

Het is niet uitgesloten dat er meerdere aanhoudingen in deze zaak zullen worden verricht. De mannen hebben wel toegegeven zich op de weg te hebben begeven, maar zij ontkennen de vernieling aan het voertuig te hebben gepleegd. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn alle vier verdachten hangende het onderzoek in verzekering gesteld.

-Kps-