VMS waarschuwt voor dreigende escalatie en werkonderbreking

12 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 januari 2022- De Vereniging van Medisch Specialisten(VMS) heeft in een persbericht van dinsdag 11 januari gewaarschuwd voor een dreigende escalatie. Volgens de VMS heeft zij het afgelopen jaar op 29 December een voorstel gedaan aan de directies van het Staatsziekenfonds en de Zorgverzekeraars van de SURVAM (Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappij) om af te wachten op een definitief tarief, om zo een voorlopig tarief te implementeren. Dit omdat de particulieren huisartsbedrijven hun praktijken niet meer kunnen bekostigen.
De VMS geeft te kennen dat het gemiddeld tarief per verzekerde per maand ontvangen wordt, volstrekt en onwerkbaar is en dit kan leiden tot dramatische situaties. Zowel de VMS als de Zorgverzekeraars hebben een gezamenlijke accountant aangetrokken die de tarieven voor de huisartspraktijken heeft berekend.

De dienstverlening zal per 13 januari niet langer gegarandeerd zijn, als er op woensdag 12 januari geen duidelijke werkbaar en realistisch voorstel komt.