Voortzetting onderwijs alleen mogelijk als Covid-19-maatregelen worden nageleefd

12 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 januari 2022- De directie van Beroepsonderwijs van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur, Gracia Valies-Ormakirk geeft aan, dat zij ervan bewust zijn van de bezorgdheid over de vele besmettingen. Het ministerie heeft vanaf het begin een beroep gedaan op de scholen om zich te allen tijde aan de covid protocollen te houden. Daarnaast dienen behalve de schoolleiders en leerkrachten, ook de studenten en ouders zich aan de MoHaNa regels te houden.

Ondanks de hoge Covid-19 besmettingen in ons land heeft het ministerie besloten se scholen open te houden. Dit in overleg met het ministerie van Volksgezondheid en het Outbreak management team. Naar aanleiding van de milde klachten van het Omicron-variant is geadviseerd de schooldeuren open te gooien. De directrice geeft verder aan, als de situatie erger wordt zij genoodzaakt de schooldeuren te sluiten. Wij hopen dat er geen schoolonderbreking komt. Dit zal zorgen voor achterstanden in het onderwijsprocess.