Winkels in Sarakreek gebied voldoen niet aan vergunningsvoorwaarden

3 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Voorbeeldfoto

Maandag 03 januari 2022- Winkels in het Sarakreekgebied beschikken niet over een vergunningen. Volgens districtscommissaris Ludwig Mendelzoon van Brokopondo, voldoen de winkels ook niet aan de vergunningsvoorwaarden. Het gaat in deze niet alleen om supermarkten, maar ook om bordelen, bars en pensions. Het districtscommissariaat van Brokopondo heeft van 13 tot 17 december controlewerkzaamheden uitgevoerd in het gebied.

Tijdens de controle is er gelet op de vervaldatum van producten, hygiëne en geldigheid van de vergunningen. De controle is uitgevoerd over ruim 10 winkels waarbij er ook boetes zijn verstrekt en waarschuwingen zijn afgegeven.

Vervallen producten zijn meteen vernietigd. De gezondheid van de burgers is belangrijk voor het commissariaat. Ook controles op de prijzen in de winkels wordt in de gaten gehouden door de Economische Controle Dienst(ECD). Volgens de dc wordt er strak gewerkt aan het beschermen en gezond houden van de samenleving. Maar ook de ordening van de kleinschalige goudwinning zal aangepakt worden.