Zaak Pinas en lijfwachten VP voorgegaan

12 January 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 12 januari 2022- Niet alle verklaringen van de tegenpartij berusten op waarheid. Dit kwam vandaag naar voren tijdens de rechtszaak van journalist Jason Pinas tegen de lijfwachten van vice president Ronnie Brunswijk. Volgens Georgette Leter, raadsvrouw van Pinas, zijn er tegenstrijdige verklaringen afgelegd in de processen-verbaal van de politie. Zij geeft aan dat dit vaker voorkomt bij een rechtszitting.

Op 14 december 2021 kwam het tot een confrontatie tussen de journalist en de lijfwachten van de VP. Uit een verklaring van vice-president Ronnie Brunswijk moest blijken dat de journalist foto’s heeft gemaakt in zijn auto. Dit leidde tot een hardhandige aanpak van de lijfwachten, waarbij de telefoon van Pinas van hem werd afgenomen. De journalist deed toen aangifte tegen de lijfwachten. Sinds het gebeurde was gisteren de eerste keer dat Pinas oog in oog stond met zijn belagers. De zaak gaat op 8 maart 2022 weer voor.