Chinees nieuwjaar; “Het jaar van de tijger”

1 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 01 februari 2022- Vanaf 1 februari 2022 wordt Chinees Nieuwjaar 15 dagen lang gevierd. De viering eert de familie, de levenden en de doden, en de rijke tradities uit het verleden. Honderden miljoenen Chinezen reizen tegenwoordig met hun gezin.

Het Chinees Nieuwjaar wordt gevierd op basis van de tweede of derde nieuwe maan na de winterzonnewende. Deze zonnewende is meestal rond 21 december, dus er is een eerste nieuwe maan twee weken later, begin januari en de nieuwe maan daarna. : die vieren de chinezen als nieuwjaar, net als de Taiwanezen, Koreanen, Vietnamezen, Tibetanen en Mongolen.

In plaats van maanden is de Chinese dierenriem gebaseerd op het geboortejaar. Elk jaar wordt geassocieerd met een dierenteken in een cyclus van 12 jaar. De twaalf dieren zijn in volgorde: rat, os, tijger, konijn, draak, slang, paard, geit, aap, haan, hond en varken.