Commissaris van politie Henry Seedorf neemt waar als Korpschef

1 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Dinsdag 01 februari 2022- Op 26 januari jongstleden, is hoofdcommissaris van politie Roberto Prade ontheven uit de functie van Korpschef van het Korps Politie Suriname (KPS). Op dezelfde dag werd de plaatsvervangend korpschef, de commissaris van politie Henry Seedorf belast met bovengenoemd functie.

Hoofdcommissaris van politie Roberto Prade werd vorige week maandag ceremonieel bedankt voor zijn bewezen diensten, door een groep binnen het KPS. Deze groep werd geleid door de hoofdinspecteurs Sergio Gentle, Raoul Hellings en inspecteur Mielando Atompai. Gentle plaatste beelden over de ceremonie op zijn Facebookpagina.

In een uitgevaardigde dagorder staat vermeldt dat Prade op woensdag 26 januari uit zijn functie is ontheven. Afgelopen vrijdag heeft de officiële overdracht plaatsgevonden op het hoofdbureau van de politie aan de Duisburglaan.