Delegatie Nederlandse Politiebond bezoekt Suriname

3 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Donderdag 03 februari 2022- Op 5 februari komt een vertegenwoordiging van het bestuur van de Nederlandse Politiebond naar Suriname, voor een bezoek aan de Surinaamse Politiebond. De delegatie is er voor ongeveer een week tot anderhalf. De samenwerking wordt geïntensiveerd voor wederzijds voordeel.

De eerste afspraken zijn gemaakt en gebaseerd op het beleid dat de regering voorstaat. Hieronder valt de versterking van de rechtsstaat. Eijk zegt dat dit alleen kan met een goed draaiend korps en politiebond.  ‘Als de rechtsstaat versterkt is, komt dat uiteindelijk de samenleving ten goede. Binnen het KPS zijn er vele zaken die niet in orde zijn, zoals politieonderwijs, de middelen waarmee gewerkt moet worden, de rechtspositie en het sociaal leven van politieambtenaren’, zegt Eijk.

Het programma van het bezoek wordt verder uitgewerkt. Daarover kan Eijk nog niet veel kwijt, totdat het bestuur morgen weer bijeenkomt. Er zal wel een bezoek worden gebracht aan de verschillende afdelingen van het korps en indien het lukt, zal ook een bezoek gebracht worden aan president Santokhi, meent Eijk.