Inheemsen en jongeren uit tribale volken krijgen motivatiesessie over ondernemerschap en scholing

2 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 02 februari 2022-Ā Jonge vrouwen van Inheemse en tribale volkerenĀ  moeten gemotiveerd worden om naar school te gaan en om een onderneming te starten. Volgens Consuela Maai Ceo BDC Saamaka en organisator van het evenement. De organisatie wil de groep jonge vrouwen motiveren om zich verder te ontwikkeling.

Volgens Sharmaine Artist CEO Artist Consultancy, zal de motivatie niet blijven in Paramaribo, ze willen met hulp van de overheid ook de districten aandoen. Met deze stap kunnen er meer jonge ondernemers uit de grond groeien. Een van de boodschappen is dat de vrouwen zich niet meer afhankelijk hoeven op te stellen na zulke motivatiesessie.

Voor oud-docent van Consuela Maai is dit een goed moment om niet allen meisjes te motiveren maar ook de jonge heren. Ze hebhen het allemaal nodig aldus Ziara Pinas-Essed en van de onderdirecteuren van het Natin en school decaan.Ā Als jonge kleine ondernemer is Foedisa Pinas heel maal geĆÆnspireerd geraakt om verder te ondernemen na deze sessie.Ā Counselor Elvira Waterberg, vindt dat er nu meer actie moet komen om onze jonge meisjes de tools aan te reiken om succesvol te zijn.

Als een van de deelnemers van de motivatiesessie is Roneshia Cruickshank nu gemotiveerd haar eigen onderneming te starten en adiviseerd anderen dit ook te doen.Ā Maai zegt verder dat niet alleen de vrouwen gemotiveerd zullen worden maar ook de jonge heren. De leeftijd categorie was tussen 14 en 21 jaar, er mochten ook personen van andere leeftijdsklasse participeren aan deze motivatiesessie. De groep van ondernemers die dit evenement mogelijk heeft gemaakt wil in de vakantie evalueren hoe dit project verder succesvol te maken. Het aantal personen dat heeft meegedaan is 65.