Jongeren in detentie leren muziekinstrumenten bespelen

4 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Vrijdag 04 februari 2022- Jongeren in detentie leren muziek-instrumenten te bespelen. Volgens directeur Daniëlle Beeldsnijder-van Windt van het Jeugd Correctie Centrum (JCC), is dit goed voor hun ontwikkeling. Met de muzieklessen die nu verzorgd worden kunnen de jongeren in detentie een extra talent ontwikkelen.

De lessen worden verzorgd door muziekleraar Jerryl Pengel. Beeldsnijder hoopt dat ook andere talenten in Suriname, een bijdrage  willen leveren aan de ontwikkeling van onze kinderen in detentie. De pupillen hebben talent, alleen moet die verder ontwikkelt worden.

Het is de bedoeling dat de jongeren zich de komende jaren verder gaan ontwikkelen tot voorbeeldige burgers in de samenleving. Behalve muzieklessen zullen er meer projecten uitgevoerd worden voor kinderen in detentie. Het is de bedoeling dat deze jonge burgers goed worden opgevangen wanneer zij terugkeren in de maatschappij.