President Santokhi opent jaar van Tijger met decoratie leden Chinese gemeenschap

2 February 2022

In: Nieuws
Comments: 0

Woensdag 02 februari 2022- In verband met het Chinees Nieuwjaar, het Jaar van de Tijger, heeft president Chandrikapersad Santokhi 7 leden van de Chinese gemeenschap in Suriname versierd. Deze ceremonie van de eerste dag van het Chinees Nieuwjaar vond plaats op het Presidentiële Paleis. De Decorandi voelden zich zeer vereerd en gemotiveerd om meer te doen voor Suriname.

Huang Miaoshian, Wu Qiurong en Hu Shaohuai ontvingen de gouden Ere-medaille die is gekoppeld aan de Ere-orde van de palm. Chung Pick Fung en Sun Li werden Ridders in de Ere-orde van de palm. Lau Chi Wai Peter werd geridderd in de Ere-orde van de Gele Ster. De hoogste onderscheiding ging naar Ma Xingrui, voorzitter van de nieuw gevormde Suriname Chinese Business Alliance. Hij werd benoemd tot Officier in de Ere-orde van de Gele Ster. Zij zijn bijzonder actief geweest in de Surinaamse samenleving door financiële steun te verlenen aan diverse maatschappelijke organisaties en door computers te doneren aan ziekenhuizen. Ze hebben ook gewerkt om vaccinatie tegen COVID-19 mogelijk te maken met Sinopharm. Als gevolg hiervan zijn meer dan 9.000 mensen ingeënt met dit vaccin.

Ma Xingrui verklaarde in zijn toespraak dat goed beleid en personeel of randvoorwaarden de sleutel zijn tot ontwikkeling in Suriname. De huidige regering heeft hard gewerkt om Suriname te redden van de diepe economische crisis, maar om Suriname fundamenteel uit de problemen te krijgen, is de enige oplossing om onze eigen sectoren te ontwikkelen. Hij legt de nadruk op exporthulp, nieuwe technologieën uit China in Suriname implementeren. Ook zullen zij helpen met kapitaal en middelen van verzadigde sectoren om te leiden naar andere industrieën die het nodig hebben.

Volgens president Santokhi hebben Surinamers van Chinese afkomst een belangrijke bijdrage geleverd aan de economie en de opbouw van Suriname. Hij wees op het belang van het aantrekken van investeerders voor ontwikkeling, waaronder Chinese investeerders. De Suriname China Business Alliance is de brug tussen de overheid en de Chinese gemeenschap in Suriname voor Han Jing, de Chinese ambassadeur in Suriname. President Santokhi voegde toe dat de organisatie kan rekenen op steun van de overheid en de staat. Het staatshoofd wil het nieuwe jaar beginnen met de kwaliteiten van de tijger, namelijk ambitie, kracht en succes.