Tientallen doden door zware regenval na bijkans 20 jaar in Equador

1 February 2022

Comments: 0

Dinsdag 01 februari 2022-Ā Aanhoudend slecht weer heeft geleid tot overstromingen, aardverschuivingen en modder in Ecuador en heeft tot nu toe 38 levens geĆ«ist, meldt de veiligheidscoƶrdinator van een Zuid-Amerikaans land.

Het ongewoon slechte weer wordt volgens meteorologen veroorzaakt door het El NiƱo-fenomeen, een terugkerend weerfenomeen veroorzaakt door veranderende oceaanstromingen. De slachtoffers waren verspreid over het hele land. In de hoofdstad Quito viel tijdens een flinke onweersbui binnen veertig minuten tientallen millimeters regen.

Veel daken van huizen stortten in en er ontstonden overstromingen. 58 huishoudens werden dakloos. De regio wordt sinds februari getroffen door zware regenval, honderden zijn omgekomen in Colombia en Peru als gevolg van de storm. In Ecuador werden in totaal 142.000 mensen getroffen door het klimaat.