Advocatenkantoor Houthoff verbreekt banden met Rusland

3 March 2022

Comments: 0

Donderdag 03 Maart 2022- Het Amsterdamse advocatenkantoor Houthoff verbreekt alle banden met Rusland en gelieerde personen en bedrijven vanwege de oorlog in Oekraïne. Ook neemt Houthoff geen nieuwe opdrachten meer aan van dergelijke partijen. « Houthoff zal ook bij de uitvoering van dit besluit de zorgvuldigheid in acht moeten nemen die van een advocaat wordt geëist. Aan deze zorgplicht wordt in overleg met de Amsterdamse deken van de orde van advocaten invulling gegeven», aldus Houthoff in een verklaring.

Vorig jaar schreef platform voor onderzoeksjournalistiek Follow the Money dat Houthoff grote Russische bedrijven als Gazprom, VEON en LetterOne als klant had, maar ook de Russische staat.

Oproep aan advocaten om geen zaken te doen met Rusland

Donderdag kwam er ook een oproep van een groep van twintig grote Nederlandse advocatenkantoren. Daarin stelden ze dat alle advocatenkantoren in ons land moeten stoppen met het behartigen van de belangen van organisaties en personen die “de oorlog tegen Oekraïne (indirect) faciliteren”.

De kantoren vinden dat niet “zwijgzaam” moet worden toegekeken, of worden weggekeken en doorgewerkt. Ook moeten advocatenkantoren de sancties tegen Rusland respecteren, schrijft het collectief in een brief.

Bron; Nu.nl