Al 2000 Oekraïense burgers gedood bij Russische invasie

4 March 2022

Comments: 0

Vrijdag 04 maart 2022- Sinds het begin van de Russische aanval op Oekraïne, bijna een week geleden, zijn 2.000 burgers om het leven gekomen. Dat melden de autoriteiten en hulpdiensten van het land in Kiev.

De Russische aanval op Oekraïne begon heel vroeg in de ochtend van donderdag 24 februari. Aanleiding was volgens Moskou de toestand in het oosten van Oekraïne, waar zij net twee gebieden van separatisten als onafhankelijk had erkend.

Daar zijn ook burgerslachtoffers gevallen, maar het is niet bekend hoeveel. Volgens de Oekraïense regering zijn duizenden Russen gesneuveld. Het is niet bekend hoeveel militairen er aan beide zijden zijn omgekomen.

Rusland is opgerukt in het noorden tot de rand van Kiev en heeft in het oosten en noordoosten grensgebieden ingenomen. Charkiv, de tweede stad van Oekraïne, ligt onder vuur. In het zuiden zijn Russische troepen vanuit de Krim opgerukt naar de havenstad Cherson aan de rivier de Dnjepr en bedreigen ze oostelijker de stad Marioepol aan de Zee van Azov.