Olieprijs bijna op niveau van voor Russische invasie, pompprijzen dalen ook

11 April 2022

Comments: 0

Maandag 11 april 2022- Een vat Brentolie, de maatstaf voor olie uit het Midden-Oosten, Europa en Afrika, werd maandagochtend 2,3 procent goedkoper en kostte vroeg op de dag 100,46 dollar. De prijs van een vat Amerikaanse olie daalde met 2,4 procent en bedroeg rond 7.30 uur 95,94 dollar. Daarmee is de Amerikaanse olie nog slechts enkele euro’s duurder dan voor de Russische inval en ver verwijderd van de piek van meer dan 120 dollar per vat in de eerste helft van maart. Dat de olie de laatste dagen wat minder duur is, komt vooral doordat het aantal coronabesmettingen in China flink blijft toenemen. Dat land is de grootste importeur van olie ter wereld, maar heeft een strenge lockdown ingevoerd en heeft daardoor tijdelijk minder olie nodig.

Pompprijzen stegen snel na start Russische invasie

Doordat de olieprijzen na het begin van de Russische invasie verder zijn opgelopen, stegen ook de prijzen aan de pomp. Voor diesel betaalde je op het hoogtepunt 2,375 euro.
Daardoor zakten de pompprijzen behoorlijk en sindsdien daalden ze nog wat verder. Inmiddels is de adviesprijs voor benzine 2,229 euro en die voor diesel 2,137 euro.