Johan Derksen stapt toch niet op en keert maandag terug met Vandaag Inside

11 May 2022

Comments: 0

Woensdag 11 mei 2022- Vandaag Inside keert toch terug op televisie, inclusief Johan Derksen, Wilfred Genee en René van der Gijp. Tegen het AD zegt Derksen dat hij niet is opgestapt vanwege de ophef rondom zijn uitspraken, maar omdat hij geen steun kreeg van de Talpa-directie. Derksen geeft geen verdere toelichting. In zijn interview met het AD heeft Derksen opnieuw geen spijt van zijn uitspraken.

Het programma, waarin Derksen, Genee en Van der Gijp het dagelijkse nieuws bespraken, raakte twee weken geleden in opspraak nadat Derksen had verteld in de jaren zeventig een door drank bewusteloze vrouw te hebben gepenetreerd met een kaars.

Derksen weigerde excuses te maken

Een dag later kwam Derksen terug op zijn uitspraken en zei hij dat hij de kaars op een sokkel tussen haar benen had geplaatst. ‘’Ik wil alleen zeggen dat ik me onbeschaafd gedragen heb’’. Derksen zei ook te stoppen bij Vandaag inside. De directie van Talpa Network kondigde vrijdagochtend aan nog eens met Derksen, Genee en Van der Gijp in gesprek te gaan over de toekomst van het programma.

OM onderzoekt de uitspraken

Het Openbaar Ministerie liet weten de uitspraken die de analist dinsdag deed te onderzoeken. Een aantal grote sponsoren, waaronder TOTO en Stella Fietsen beëindigden de samenwerking met Vandaag Inside na de uitspraken van Derksen. Hij was op de zender te horen met het muziekprogramma Muziek voor volwassenen.