Oli Moni nog in proces

16 September 2022

Comments: 0

Oli Moni is een vorm van subsidie van brandstof voor de minder draagkrachtigen, die nog niet helemaal van de grond is gekomen. Volgens voormalig beleidsadviseur van het ministerie van Financiën en Planning, Viren Ajodhia, zou Oli Moni vanaf 1 september ingaan. Tot op heden is dit nog niet het geval, ondanks de brandstoftarieven onlangs weer zijn aangepast.

Tijdens een eerder gehouden persconferentie gehouden bij het ministerie van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking, gaf Ajodhia een uiteenzetting van hoe Oli Moni zou moeten werken. Het was toen ook nog niet duidelijk wat dit de staat zou kosten. Het eerste traject zou uitgevoerd worden in het district Commewijne.

Volgens minister Albert Ramdin is Oli Moni een pilot-project. Er wordt geinventariseerd waarna er wijzigingen zullen worden aangebracht in het project. In de komende weken zal er meer informatie verstrekt worden over Oli Moni aan de samenleving. Na de evaluatie zal de regering een besluit nemen over welke richting het project opmoet. Er zullen naar meer mogelijkheden gekeken worden om de gemeenschap tegemoet te komen. Vanaf september 2020 heeft de regering maatregelen getroffen om het volk enigszins bij te staan.