Wij tolereren geen imago schade

13 November 2022

In: Nieuws
Comments: 0

ā€œWij Tolereren geen imagoschade voor het Korps Politie Suriname. Er zijn wetten en regels. Een ieder dient zich daaraan te houden.ā€ Dit zegt minister Kenneth Amoksi van Justitie en Politie (JusPol) op vrijdag 11 november tijdens een persconferentie over de ā€œorde en veiligheid in Surinameā€. Naar zeggen van de minister hebben de gewezen hoofdinspecteurs buiten de orde gehandeld en hun acties hebben consequenties. Het ontslag is Ć©Ć©n daarvan.

Ook zegt minister Amoksie alle stappen goed zijn opgevolgd voor het ontslag van de gewezen politie-ambtenaren Helling en Gentle.

Het proces van de politieambtenaren correct is gepleegd zegt Ruben Kensen, waarnemend Korpschef. De politiemannen wisten wat hen te wachten stond.

Minister Albert Ramdin, die in deze hoedanigheid aanzat als regeringscoƶrdinator, zegt dat normen en waarden belangrijke peilers zijn binnen de gemeenschap. Volgens hem staat er op elke handeling die iemand pleegt consequenties hetzij positief of negatief, maar als individu moet je daarvoor kunnen in staan.