Ruim 900 personen krijgen grondbeschikkingen in Albina

22 December 2022

Comments: 0

De uitgifte van negenhonderd zeventig grondpapieren in het district Marowijne, is het teken van verdere ontwikkeling van het district. Hiermee wil de regering iedereen in het district in de gelegenheid stellen om vooruitgang te boeken in persoonlijk opzicht. Tijdens deze gelegenheid benadrukte de voorzitter van De Nationale Assemblée (DNA), Marinus Bee, dat de regering voor het algemeen belang werkt. Het beleid is om elke Surinamer die mogelijkheid te bieden om zelfstandiger te worden.

Met deze uitgiften kunnen de districtsbewoners nu starten om een dak boven het hoofd op te zetten. Dit vraagstuk moet landelijk verholpen worden voegde vicepresident Ronnie Bruswijk toe tijdens zijn toespraak. Brunswijk bevestigde dat iedereen die een perceel nodig heeft om te bouwen één moet krijgen. Dit is één van de pijlers van de regering. Om de zelfbouw in Marowijne te stimuleren zal de vicepresident uit eigen middelen het uitgegeven gebied bouwrijp maken.

Het uitreiken van meer dan negenhonderd grondpapieren is een mijlpaal in het district. Nooit eerder in de geschiedenis van Marowijne heeft dit plaatsgevonden. Om dit succes te behalen heeft Genevievre Jordan, DNA LID  ABOP zich persoonlijk beziggehouden met deze zaak. Daarom moedigde ze grondeigenaren aan om goed gebruik te maken van deze aangeboden zekerheid.

Om de districtsbewoners zelfvoorzienend te maken pleit de vicepresident ervoor dat iedereen een landbouwgrond krijgt naast een bouwkavel.  Marowijne heeft genoeg grond en is bij uitstek een landbouwdistrict. Hierdoor kan gewerkt worden aan de verdere stimulering van de productie liet de vicepresident weten.