UPDATE: Vertraging bij bouw brug over de Corantijn rivier

22 December 2022

Comments: 0

Er is een vertraging opgetreden bij de voorbereiding van de bouw van de brug over de Corantijn rivier. De consultant belast met dit project is nog bezig met het bestuderen van de verschillende juridische en economische aspecten van dit project. De laatste rapportage was dat enkele belangrijke studies nog niet zijn afgerond. Dit maakt dat er nog geen besluit genomen kan worden over het vervolg van dit project, zegt minister Raid Nurmohamed van Openbare werken.

Na afronding van de juridische en economische aspecten zal er een presentatie gehouden worden over de stand van zaken rond de bouw van de brug. Er moet ook een gedegen studie gemaakt worden over de financiering van de bouw. De verwachting is dat er in het eerste kwartaal van 2023 zaken afgerond zullen worden zodat er een besluit genomen kan worden benadrukt de OW-minister.

De bouw van de brug is essentieel voor de ontwikkeling van de olie en gassector. De vaste verbinding tussen Suriname en Guyana zal van toegevoegde waarde zijn zowel voor de handel, toerisme en andere sectoren.