Meeste gewonden treinongeluk uit ziekenhuis, Stijn en Gijs ‘strompelen alweer rond’

13 April 2023

Comments: 0

Negen dagen na het treinongeluk bij Voorschoten liggen nog twee gewonden in het ziekenhuis. Met Stijn en Gijs, die RTL Nieuws vorige week in het ziekenhuis bezocht, gaat het naar omstandigheden goed. “We zijn weer thuis, lekker aan het revalideren”, zegt Gijs. Ongeveer dertig mensen raakten gewond, van wie er negentien naar een ziekenhuis moesten. De meesten mochten dezelfde dag nog naar huis.

Stijn en Gijs lagen een paar dagen in het ziekenhuis, maar zijn inmiddels ook weer thuis. Gijs heeft een gebroken bekken en het kniegewricht van Stijn is ernstig beschadigd. “We proberen langzaam het leven en de studie weer op te pakken”. Ook met Stijn gaat het goed, die gaat zelfs proberen een tentamen te maken.

Mentaal lijkt Gijs weinig last van het ongeluk te hebben. De NS heeft een bureau ingeschakeld om uit te zoeken of de gewonden financiële hulp nodig hebben, vertelt Gijs. “Ze zijn heel hulpvaardig geweest. Ze zijn misschien niet aansprakelijk, maar ze willen reizigers niet de dupe laten zijn.” De laatste twee treinstellen die nog op het spoor stonden, zijn inmiddels naar Amersfoort vervoerd, dat gebeurde afgelopen nacht. Deze zijn afgevoerd naar een bedrijventerrein in de buurt.

-rtlnieuws.nl-