SEGA koopt Angry Birds-ontwikkelaar Rovio

17 April 2023

Comments: 0

Rovio Entertainment, de ontwikkelaar van het populaire spel Angry Birds, wordt overgenomen door game-uitgever SEGA. De spelletjesmaker was al langer op zoek naar een koper. SEGA betaalt 706 miljoen euro voor de overname.

De overname hing in de lucht, zakenkrant The Wall Street Journal meldde dit weekend al dat er een deal naderde. Het bestuur van Rovio raadt de aandeelhouders aan het bod van SEGA te accepteren.

SEGA is vooral bekend van het videogamepersonage Sonic the Hedgehog. Dat is een blauwe egel die de gave heeft om extreem hard te rennen. Het bedrijf wil met de overname van Rovio zijn eigen aanbod van mobiele spelletjes uitbreiden.

Het Finse Rovio is al langer op zoek naar een koper. Vorige maand liepen overnamegesprekken tussen de spelletjesontwikkelaar en het Israëlische

gamebedrijf Playtika nog stuk. Volgens ingewijden kwam dat omdat Rovio het bod te laag vond. De Finnen gingen toen verder met de zoektocht naar een nieuwe eigenaar en zeiden gesprekken te voeren met meerdere partijen.

In 2017 ging Rovio naar de beurs en kreeg het bedrijf een waarde van 900 miljoen euro toegedicht. Angry Birds verscheen voor het eerst in 2009 in de App Store van Apple en later ook in de Google Play Store. Het was het eerste mobiele spel dat meer dan een miljard downloads bereikte.

-nu.nl-