Arrestatie Inez Weski laat rechtbank niet onberoerd, Taghi nog zonder advocaat

17 May 2023

Comments: 0

De arrestatie van advocaat Inez Weski heeft de rechtbank Amsterdam niet onberoerd gelaten. Hoofdverdachte Ridouan Taghi zit sinds haar aanhouding zonder advocaat en de rechtbank zal tijdens een aparte zitting met hem in gesprek gaan.

De rechtbank benadrukte vandaag aan het begin van de zitting in het Marengo-proces lang met Weski te hebben samengewerkt. Daarom heeft haar arrestatie de rechtbank geraakt.
“Ook haar collega-advocaten zullen geschokt zijn”, zei de voorzitter. “Dat zal vooral voor haar kantoor gelden. Daarom hebben wij even gewacht om met hen contact te zoeken tot er meer bekend was.”
Inmiddels is er meer duidelijk: Weski is voorlopig geschorst als advocaat en staat Taghi niet langer bij. Taghi heeft in een handgeschreven brief laten weten zijn verdediging voorlopig zelf te voeren, maar nog wel een nieuwe advocaat te zoeken.
Op korte termijn wordt een zitting ingepland, zodat de rechtbank met Taghi kan bespreken hoe het nu verder moet.

Ook de broers Mario R. en Mao R. waren cliënten van Weski. Deze verdachten worden nu bijgestaan door kantoorgenoten van de 68-jarige advocaat. Zij zit sinds 21 april vast op verdenking van het doorspelen van geheime informatie. Weski zou ervoor hebben gezorgd dat Taghi met de buitenwereld kon communiceren.

Kroongetuige Nabil B. zit sinds het vertrek van zijn raadsmannen Peter Schouten en Onno de Jong eveneens zonder advocaat. In zijn zaak moet nog de zogeheten dupliek worden gevoerd. Dat is uitgesteld tot 13 juli.

-nu.nl-