2 doden en 28 gewonden bij schietpartij op straatfeest in VS

2 July 2023

Comments: 0

Bij een schietpartij in de Amerikaanse stad Baltimore zijn zeker 2 doden en 28 gewonden gevallen. Een nog onbekende schutter opende het vuur op een straatfeest.

De schietpartij vond plaats vlak na middernacht, plaatselijke tijd. Volgens Amerikaanse media zijn de twee slachtoffers een vrouw van 18 en een man van 20. Drie van de gewonden liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.

‘Roekeloos en laf’

Burgemeester Brandon Scott van Baltimore noemde de schietpartij in een reactie ‘roekeloos en laf’. Volgens de burgemeester zal de politie niet rusten tot de dader of daders zijn gepakt. “Tot dat moment hoop ik dat je bij elke ademhaling denkt aan de levens die je vanavond hebt genomen en aan de levens die je hier hebt geraakt”, sprak hij rechtstreeks tot de schutter.

Voorlopig tast de politie nog in het duister over het motief van de schietpartij en de identiteit van de dader. Op het straatfeest waren op het moment van het incident honderden mensen aanwezig.

337e ‘mass shooting’

De schietpartij in Baltimore was volgens het Gun Violence Archive (GVA), een organisatie die schietpartijen registreert, zeker de 337ste ‘mass shooting’ van dit jaar in de Verenigde Staten. Vorig jaar registreerde GVA meer dan 44.000 doden door vuurwapengeweld in de VS, waaronder 24.000 zelfmoorden.