Vrouw krijgt tien jaar cel voor vergiftigen eigen kind

13 July 2023

Comments: 0

Een 35-jarige vrouw uit Zevenbergen heeft donderdag tien jaar cel gekregen voor het vergiftigen van haar elfjarige zoon. Ze gaf hem een dodelijke overdosis, zware pijnstillers. De rechtbank oordeelde dat de vrouw zich schuldig heeft gemaakt aan doodslag. Ook nam ze bewust het risico dat de jongen door haar toedoen zou overlijden. Het OM eiste eerder twaalf jaar cel en tbs met dwangverpleging vanwege moord.

De rechter achtte het alleen niet bewezen dat de vrouw haar zoon echt dood wilde hebben. De vrouw lijdt volgens deskundigen aan een ziekte waarbij iemand doet alsof een kind een aandoening heeft, terwijl dit helemaal niet zo is. Jarenlang zou de vrouw haar zoon ziek hebben gemaakt.

Tbs zou niet nodig zijn, omdat er volgens de rechtbank een kleine kans is op herhaling. Wel komt de vrouw na haar gevangenisstraf onder toezicht te staan.

Het kind overleed in februari 2020 aan een cocktail van verschillende pijnstillers, een slaapmiddel en een antidepressivum. Al die middelen waren niet voorgeschreven bij de jongen.

Vrouw ontkende, maar was gefilmd.

De rechtbank is ervan overtuigd dat de moeder de middelen heeft toegediend. De vrouw ontkende dat. Ze dacht dat haar zoon de pillen zelf had ingenomen. Die had ze in huis voor haar eigen gebruik.

Een camerasysteem in de slaapkamer van het kind filmde dat de vrouw haar zoon medicijnen toediende. Zelf zegt ze dat ze de jongen niets anders gaf dan paracetamol. Jarenlang zou de vrouw haar zoon ziek hebben gemaakt, terwijl hij volgens de rechter een energieke, blije en zelfstandige jongen was.

-nu.nl-