UPDATE: Meer dan honderd vermisten Hawaï melden zich na publicatie van lijst

26 August 2023

Comments: 0

Meer dan honderd mensen die vermist werden na de natuurbranden op het Hawaïaanse eiland Maui hebben zich binnen een dag gemeld, meldt de FBI. De Amerikaanse veiligheidsdienst had twee weken na de branden een lijst opgesteld met personen die nog niet terecht waren. De mensen die zich hebben gemeld, moeten nog worden geverifieerd. Op de lijst van 388 namen staan alleen mensen van wie de volledige naam bekend is en die als vermist zijn opgegeven door mensen waarvan contactgegevens bekend zijn. Binnen 24 uur meldden zich meer dan honderd mensen. De FBI benadrukt dat er nog honderden andere vermisten zijn van wie nog informatie ontbreekt.

Steven Merrill, het hoofd van de Hawaïaanse tak van de FBI, zei tijdens een persconferentie dankbaar te zijn voor de e-mails en telefoontjes na de publicatie van de lijst. Verschillende mensen die op de lijst stonden vertelden eerder aan persbureau AP dat ze in leven waren en niet wisten dat werden gezocht. Een van hen was bijvoorbeeld drie jaar geleden verhuisd. Een ander was gefrustreerd omdat ze op de lijst stond. Van minstens twee andere mensen op de lijst is bekend dat ze zijn omgekomen, maar hun lichamen zijn nog niet geïdentificeerd.

Veel vermissingen

De 388 namen maken onderdeel uit van een lijst met 1100 mensen die als vermist zijn opgegeven. De FBI zei eerder deze week bezig te zijn om die lijst te valideren. Zeker 115 mensen kwamen om bij de branden op Maui, van wie er nu 46 zijn geïdentificeerd. Een strook van 6 kilometer langs het strand is uitgekamd op zoek naar sporen van mensen die zijn omgekomen nadat ze de zee in zijn gevlucht om aan de vlammen te ontsnappen.

-rtlnieuws.nl-