Het Openbaar Ministerie gaat Marco Borsato vervolgen voor ontucht met een minderjarige

27 September 2023

Comments: 0

Het Openbaar Ministerie gaat Marco Borsato vervolgen voor ontucht met minderjarige. De zanger wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Dat meldt het OM in een persbericht.

In december 2021 werd aangifte gedaan tegen zanger Marco Borsato van een zedenfeit met een minderjarige. Onder leiding van het Openbaar Ministerie heeft de zedenrecherche hierop een uitgebreid onderzoek uitgevoerd. ā€œHet Openbaar Ministerie heeft het onderzoeksdossier zorgvuldig bestudeerd. Vandaag heeft de officier van justitie de betrokkenen medegedeeld dat het OM heeft besloten om de verdachte te dagvaarden en de zaak voor te leggen aan de rechterā€, schrijft het OM.

Borsato wordt ervan verdacht het slachtoffer onzedelijk te hebben betast. Dit wordt ten laste gelegd als ontucht met een minderjarige. Op dat feit staat maximaal zes jaar gevangenisstraf.

Advocaat Peter Plasman, die de aangeefster bijstaat, laat aan RTL Nieuws weten dat hij er al ‘volledig van overtuigd was’ dat deze vervolgingsbeslissing zou komen. ā€œDat baseren we op het materiaal dat beschikbaar is in het strafdossier.ā€

Marco Borsato heeft ‘met teleurstelling kennisgenomen van de vervolgingsbeslissing van het OM’, schrijft dvocaat Knoops namens de zanger in een persbericht. Borsato deed zelf ook aangifte tegen het minderjarige meisje en haar moeder voor smaad, laster en het doen (aanzetten) van valse aangifte.

‘Niet schuldig’

Volgens Knoops kan in die zaak worden aangetoond ‘dat hij zich niet aan ontucht heeft schuldig gemaakt’. Het OM bevestigt dat deze zaak nog loopt, maar dat hierin ‘nog geen vervolgingsbeslissing is genomen’.

Knoops: “Het door de verdediging aangedragen en vergaarde onderzoeksdossier bevat maar liefst 29 ontlastende getuigenverklaringen en bewijsmiddelen die dit ondersteunen en belastend zijn voor aangeefster. Het OM te Midden-Nederland wilde, ondanks het verzoek van de zijde van de verdediging van de heer Borsato, bij het nemen van haar vervolgingsbeslissing geen kennis nemen van dit dossier.”

Daarom vindt Knoops de vervolgingsbeslissing ‘onbegrijpelijk, in ieder geval onvolledig’.

-rtlnieuws.nl-